DE WETENSCHAPPELIJKE ILLUSTRATOR

De wetenschappelijk illustrator is een specialist die zich bezig houdt met het visualiseren van onderwerpen die betrekking hebben op de natuurwetenschappen. Hij beschikt daartoe over een breed scala van beeldende middelen en heeft een ruime theoretische en praktische achtergrond.

 

Hij is in staat zelfstandig en methodisch onderwerpen te bestuderen en vorm te geven en is bovendien in staat te communiceren met opdrachtgevers en experts uit de verschillende wetenschappelijke disciplines. Het werkgebied van de wetenschappelijk illustrator is uitgebreid.

 

 

Oor zonder electroden  

 

 

 

 

 

 

 

 

Oor met electroden

 

 

 

 

Electronenbundel wordt in de cochlea geschoven.

 

 

Iris Post is een wetenschappelijk illustrator, die de graad "Master of Scientific Illustration" heeft behaald aan de Universiteit Maastricht ,vakgroep Anatomie en Embryologie, in samenwerking met de Hogeschool Zuyd.

 

Zij maakt als zelfstandig illustrator afbeeldingen van het hoogste niveau die gebruikt worden in de bio-medische wetenschap en werkt in opdracht voor universiteiten, ziekenhuizen, musea, wetenschappelijke uitgeverijen etc.

Ook voor afstuderende promovendi en voor particulieren werkt zij in opdracht.

Zij maakt zowel zeer gedetailleerde en wetenschappelijk verantwoorde illustraties als posters. De technieken die zij hiervoor gebruikt kunnen tonaal, kleur, driedimensionaal en in lijn zijn, volledig naar de wens van de cliënt.

 

Haar masters project behandelt de Cochleaire Implantatie en heet "Illustrating Cochleair Implantation", is in boekvorm uitgegeven en is voor een ieder die te maken heeft met de K.N.O. wetenschap erg interessant.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zijaanzicht van de cochlea met electrodenbundel

Maak jouw eigen website met JouwWeb